merkactivering

Merkactivering

Merkactivatie campagne via promotiebureau Monsterscore?
merkactivering

Merkactivering

Promotieteams inzetten voor Merkactivatie?
merkactivering

Merkactivering

Merkactivatie Bureau Monsterscore

MerkactiveringMerkactivering is het doel van fieldmarketing

Merkactivering is het doel dat met fieldmarketing kan worden bereikt en legt de focus op het ultieme doel van marketing: het stimuleren van het aankoop-proces. Werd de term merkactivering voorheen vooral gebruikt om actiemarketing een hipper imago te geven, tegenwoordig begrijpen steeds meer marketeers dat je merken niet alleen bouwt met een sterke merkstrategie, maar dat een merk ook moet gaan leven. Op experience gerichte activiteiten moeten de consument over de streep trekken. Een merk dient tastbaar te worden, en vooral relevant en er moet dus gezorgd worden voor aansluiting bij de doelgroep.

merkactivering


Merkactivering krijgt plek in merkstrategie

Het verhaal is inmiddels bekend: traditionele reclame verliest aan impact, dus zoeken marketeers andere manieren en platforms voor hun boodschap. Merkactivering wordt daarbij steeds vaker ingezet als belangrijke troef of zelfs als speerpunt in de communicatiemix. Denk eens aan de merkactiveringstrajecten van Unox met de traditionele Nieuwjaarsduik of de DE’s Nationale Burendag, de Red Bull Air Races of het NK Mobieltjeswerpen van Hi.

merkactivering


Merkactivering successen

Aangemoedigd door de merkactiveringssuccessen van A-merkfabrikanten als Unilever en Douwe Egberts nemen steeds meer merken de stap richting merkactivering. Deze Adverteerders geven binnen hun organisatie dezelfde importantie aan merkactivering als aan brand management en het onderzoekspecialisme consumer insight. Merkactivering vergt dan ook enig marktonderzoek, want zonder dat consumer insight kun je merkactivering rondom je merk wel vergeten. Mysteryshoppers, enquêteurs en storechecks kunnen daar weer bij helpen.

merkactivering


Op zoek naar goede merkactivering mogelijkheden?

Promotiebureau Monsterscore helpt u graag bij het nadenken over ideeën, mogelijkheden en kosten van een merkactiveringprogramma. Belt u gerust met onze sales-afdeling op +31 20 5800981 of mail naar sales@monsterscore.nl

merkactivering>